Семеро людей загинули і більше 260 отримали поранення і травми внаслідок заворушень, що сталисяу різних районах столиці Єгипту ввечері в понеділок та в ніч на вівторок.

За словами представника мінохоронздоров'я країни Халеда аль-Хатиба, 137 постраждалих вже виписані, 124 людини залишаються у лікарнях, повідомляє РІА «Новости».

Десятки тисяч прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі в ніч на вівторок перекрили кілька великих шосе Каїра, у тому числі естакаду, що зв'язує кілька районів столиці. Поліція намагалася розігнати ісламістів, застосовуючи для цього дробовики і гранати зі сльозоточивим газом. Сутички відбулися і в інших частинах міста і закінчилися лише вранці.

Прихильники Мурсі заявили, що готові піти і на інші «екстрені, але мирні заходи, поки військові не повернуть законному президенту владу».

Нагадаємо, в ніч на 4 липня армія Єгипту відсторонила президента Мурсі від влади, тимчасово призупинила дію конституції і доручила голові Конституційного суду країни Адлі Мансуру на перехідний період виконувати обов'язки глави держави. Усунутий з посади президент з рішенням військових не погодився і закликав прихильників не допустити «порушення законності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164