Обвинувачений у підготовці теракту в Бостоні Джохар Царнаєв просить призначити йому на суді, який розпочався нещодавно, другого адвоката-фахівця із захисту підсудних, яким загрожує смертна кара, повідомляє у вівторок агентство Ассошіейтед Прес.

У квітні Міріам Конрад, яка очолює захист Царнаєва, просила суддю призначити своєму підзахисному двох адвокатів - Джуді Кларк і Девіда Брака, які спеціалізуються на питаннях смертної кари. Суддя схвалила призначення тільки одного із них, відхиливши кандидатуру Брака.

Наприкінці червня влада США пред'явила Царнаєву офіційні звинувачення. Всього йому пред'явлені звинувачення за 30 пунктами.За 17 з них Царнаєву загрожує смертна кара або довічне ув'язнення. У зв'язку з цим адвокати Царнаєва в черговий раз просять посилити його захист, призначивши Брака п'ятим адвокатом, передає РІА «Новости».

Брак є ​​одним із найкращих у США юристів, які спеціалізуються на питаннях смертної кари, уточнює агентство Франс Прес. Він відомий захистом інтересів Саїда Сафаріні (Said Safarini), одного із учасників викрадення літака авіакомпанії Panam у 1986 році, внаслідок якого загинули 20 пасажирів. Сафаріні загрожувала смертна кара, але Брак домігся того, що у 2004 році йому було призначене довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 15 квітня у Бостоні на фінішній лінії марафону з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. У результаті загинули три людини, понад 180 були поранені.

У ніч на 20 квітня у передмісті Бостона Вотертауні поліція затримала підозрюваного - 19-річного Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення у шию і в ногу і перебував у лікарні. Старший брат - Тамерлан - 19 квітня помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178