У Єгипті зберігається напружена ситуація. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«За інформацією посольства України в Єгипті, в країні зберігається напружена ситуація. Зокрема, за останні дні в Каїрі пройшли масові акції протесту прихильників усунутого президента Мурсі, які вимагають його звільнення і повернення йому президентських повноважень», - розповів він.

У той же час, ситуація у курортних містах Єгипту Шарм-Ель-Шейх і Хургада залишається спокійною. «Акцій протесту у цих містах за останні дні зафіксовано не було. Охорона правопорядку туристичних комплексів посилена додатковими загонами поліції. Звернення від громадян України, які перебувають у Єгипті, щодо потрапляння в надзвичайні ситуації не надходили», - резюмував Перебийніс.

Нагадаємо, 4 липня єгипетська армія усунула від влади і заарештувала президента Мохаммеда Мурсі. Дія конституції була припинена, а тимчасовим президентом країни став голова Конституційного суду Адлі Мансур, який виконуватиме обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади відбулося після масових демонстрацій, які почалися наприкінці червня і були приурочені до річниці інавгурації президента Мурсі.

У демонстраціях, які пройшли по всій країні, взяли участь мільйони людей. Протестувальники звинувачували Мурсі в ісламізації країни, встановленні авторитарного режиму і в провальній економічній політиці.

Дарина Шварцман ,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287