Найближчим часом у Верховній Раді планують прийняти Закон «Про якість та безпеку харчової продукції». Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

За його словами, Кабінет Міністрів вже розглянув і направив доопрацьований проект закону до Верховної Ради.

«Закон «Про якість та безпеку продукції харчування» уже був на розгляді у Верховній Раді, однак у зв'язку із завершенням минулого скликання його повернули. І нещодавно цей законопроект був знову розглянутий на засіданні Кабінету Міністрів і зараз направлений до Верховної Ради. Я думаю, що найближчим часом він буде прийнятий», - зазначив Бісюк.

Перший заступник міністра підкреслив, що прийняття цього документа є необхідним кроком для створення Зони вільної торгівлі з Європейським союзом, оскільки передбачає виконання низки вимог ЄС. Зокрема, відповідно до Закону, в Україні буде створено єдиний компетентний орган шляхом реорганізації Держветфітослужби. Також закон передбачає впровадження системи НАССР на виробництві.

«Підприємство не зможе поставляти свою продукцію в ЄС, якщо на цьому виробництві не встановлена ​​система НАССР. А головне, що відповідальність за якість і безпеку продукції покладатиметься на виробників. Від цього виграють не тільки іноземні, а й вітчизняні споживачі», - зазначив Бісюк.

Нагадаємо, за словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, торік частка вітчизняних підприємств, на яких було встановлено систему управління безпечністю харчових продуктів НАССР, зросла на 32%.v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

736