В Україні у два з половиною рази знизилася кількість апеляційних заяв, що надійшли від учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«Згідно з попередніми підрахунками, правом на апеляцію скористалися 0,39% учасників, у минулому році - 0,92%. Тобто в цьому році ми отримали практично у 2,5 рази менше апеляційних заяв, ніж у минулому», - сказала вона.

У цілому, за словами Зайцевої, до Українського центру оцінювання якості освіти цього року подано 4060 апеляційних заяв, торік ця цифра дорівнювала 10,5 тисячі.

На думку директора центру, причин такої тенденції декілька: більш відповідальне ставлення абітурієнтів до подання апеляційних заяв та вдосконалення змісту тестових завдань.

В основному на апеляцію подають ті абітурієнти, які намагаються подолати поріг у 140 балів для профільної дисципліни, або 170 балів для вступу до престижних вузів. Найбільше заяв традиційно з гуманітарних предметів. Так, цього року з української мови та літератури було подано 1406 заяв.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день 6 абітурієнтів отримали по 200 балів з трьох предметів, 48 - з двох, і 683 - з одного.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки Дмитро Табачник запевняє, що ЗНО пройшло ідеально.

У 2013 році збільшилося державне замовлення на підготовку бакалаврів за напрямами ІТ і сільське господарство, але зменшилося на гуманітарні та суспільні науки.

 

v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227