У Севастополі знищена німецька авіаційна бомба часів Великої Вітчизняної війни масою 500 кілограм (SD-500), знайдена на дні Карантинної бухти на відстані близько 40 м від берега, на глибині 4 м.

Як повідомляє міське управління держНС, сьогодні, 16 липня, о 04:00 було розпочато роботу з транспортування авіабомби.  
«За допомогою понтонів водолази-сапери підняли вибухонебезпечний предмет з дна бухти, і на катері почали його буксирування до місця підриву - у район мису Товстий. Після транспортування авіабомбу опустили на глибину близько 10 метрів на відстані 300 м від берега. О 07:28 групою підводного розмінування вибухонебезпечний предмет був знищений», - повідомили у ДержНС.
 
 
Після закінчення спецоперації доступ до всіх міських пляжів та прибережної території був відкритий.

 
В операції зі знищення бомби, крім професійних водолазів-саперів, були задіяні Управління у справах цивільного захисту Севастопольської МДА, Управління МВС, працівники швидкої допомоги, прикордонної служби, представники районних адміністрацій, інших служб міста. Всього було задіяно понад 120 осіб, 10 одиниць техніки, 4 плавзасоби.

Як повідомляв ForUm, сьогодні у зв'язку з проведенням робіт щодо знешкодження авіабомби було заборонено відвідування пляжів: Сонячний, Пісочний, Кришталевий, Учкуївка, а також місця відпочинку біля води на «Радіогірці», у Мартиновій бухті, Карантинній бухті мису «Коса Північна», бухті Севастопольській, всієї прибережної зони, прилеглої до зазначеної території.v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

495