З 16 липня в Україні підвищено тарифи на проїзд залізничним транспортом.

Як повідомляє прес-служба «Укрзалізниці», вартість поїздки у внутрішньому сполученні збільшилася на 10%, у міжнародному - на 5% квиткової частини.

У відомстві зазначили, що підвищення вартості проїзду у внутрішньому сполученні поширюється тільки на плацкартні та купейні вагони, у міжнародному сполученні - на всі категорії вагонів, крім СВ. Тарифи не змінилися на проїзд у потягах «Інтерсіті+» і приміських поїздах.

Наступний етап підвищення тарифів буде реалізований з 1 жовтня: у внутрішньому сполученні - ще на 10%, міжнародному - ще на 5% квиткової частини.

«Підвищення тарифів у міжнародному сполученні стосується тільки квиткової частини, яка є однією зі складових вартості проїзду (повна вартість проїзду у пасажирських поїздах складається з вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір)», - уточнили у прес-службі.

У «Укрзалізниці» підкреслили, що підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дозволить частково зменшити збитковість пасажирських перевезень і направити частину коштів на капітальний ремонт вагонів.

Крім того, зростання тарифів обумовлене необхідністю зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

Нагадаємо, підвищення тарифів закріплено наказами Міністерства інфраструктури України від 19 червня 2013 року  №413 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» та №414 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні».v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

641