Київська міська державна адміністрація практично завершила процес повернення активів, незаконно відчужених у 2006-2010 роках, заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

«Процес практично завершений, всі суди, які до цих пір тривають, перебувають на завершальній стадії. Це, як правило, або касаційна інстанція, або розгляд у судах тих справ, які були направленіі на нові розгляди», - повідомив Пузанов в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Ніяких позовів щодо нових об'єктів в останні півроку ми точно не подавали. Це пов'язано з закінченням строків позовної давності. Найбільш знакові об'єкти, щодо яких у нас було достатньо інформації, яка свідчила про порушення закону, вже вдалося повернути», - додав він.

За його словами, зараз активна позовна робота з ініціативи КМДА не ведеться, проте подібну роботу ще веде прокуратура.

Так, раніше КМДА, визначивши, що якесь майно вибуло із комунальної власності не за ринковою ціною, з порушенням законів, готувала всю доказову базу, прописувала всю аргументацію. Але щоб уникнути сплати величезного державного мита, матеріали передавалися у прокуратуру, і вона зверталася до суду.

«Зараз нові об'єкти у нас вже не з'являються, а прокуратура, як правило, це районні прокуратури, аналізує відчуження майна за рішеннями райрад і самостійно звертається до судів», - зазначив Пузанов.

На запитання про те, чи притягнений хтось до відповідальності за незаконне відчуження активів, заступник голови КМДА сказав: «Як і раніше, наскільки я знаю, у розшуку перебуває Анатолій Чуб, який очолював Головне управління комунальної власності. Розслідується кілька кримінальних справ. За деякими з них навіть прийняті рішення, якщо не помиляюся, хтось навіть амністований. Прізвища не хотів би називати».

Голова КМДА Олександр Попов у квітні 2011 року оприлюднив дані про те, що з кінця 2007 року по липень 2010 року у столиці були незаконно передані в оренду або приватну власність тисячі гектарів земельних ділянок на загальну суму до 70 млрд грн, а також десятки тисяч квадратних метрів нежитлової нерухомості, що перебуває у комунальній власності.v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146