Верховний суд американського штату Каліфорнія відхилив апеляцію, яка вимагала повернути заборону на реєстрацію одностатевих шлюбів. Про це повідомляє Reuters.

Апеляція була подана противниками одностатевих союзів 30 червня, невдовзі після того, як їх реєстрація була відновлена ​​на території штату.

Верховний суд США 26 червня відмовився розглядати вимогу відновити заборону на реєстрацію одностатевих шлюбів, проте їхні противники продовжували наполягати, що за правилами у них є ще 25 днів для того, щоб домогтися повторного розгляду питання вищою судовою інстанцією країни, пише «Lenta.ru».

Своє рішення Верховний суд США пояснив тим, що губернатор і генеральний прокурор Каліфорнії більше не підтримують поправку до конституції штату, яка забороняє одностатеві шлюби. Слідом апеляційний суд дев'ятого федерального округу у Сан-Франциско дозволив гомосексуалам реєструвати свої стосунки.

Поправка до конституції Каліфорнії, згідно з якою шлюб визначався як союз чоловіка і жінки, була внесена за підсумками референдуму в 2008 році. Його результати, однак, оскаржили у судах, і в лютому 2012 року поправку визнали неконституційною.v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143