У Європейському університеті Віадріна у німецькому Франкфурті-на-Одері трагічно загинула 22-річна студентка з України, вистрибнувши з вікна багатоповерхового гуртожитку, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на офіційного представника поліцейської дільниці у Франкфурті.

«Тіло 22-річної студентки з України було знайдене вранці 4 липня у дворі гуртожитку. Як з'ясувалося пізніше, дівчина покінчила життя самогубством», - сказав він.

За її словами офіційного представника «Віадріни» Міхаели Грюн, з ініціативи університету у вівторок, 16 липня, у місцевій церкві православний священик відслужив за загиблою панахиду. Після цього, додала вона, тіло дівчини відправили до її родичів в Україні за сприяння українського посольства у ФРН.

За даними агентства, йдеться про 22-річну студентку факультету економіки і підприємництва Національного авіаційного університету Ірину Ситник родом із міста Конотопа.

У «Віадріні» дівчина до останнього моменту вчилася на економічному факультеті у рамках дворічної магістерської програми як стипендіатка Німецької служби академічного обміну (DAAD).

За словами інших українських студентів, які навчаються у «Віадріні» та знали загиблу, Ірина не витримала тиску. Німецька стипендійна програма завершувалася 1 серпня, проте вона хотіла продовжити своє перебування у Німеччині. Крім тимчасового обмеження на складання іспитів і написання магістерської роботи, дівчині довелося зіткнутися з жорсткими вимогами місцевого відомства у справах іноземців, яке для продовження візи наполягало на пред'явленні документів про фінансове забезпечення її подальшого перебування.

Трагічна загибель українки стала не першим випадком самогубства у стінах «Віадріни». У травні цього року з вікна гуртожитку у Франкфурті-на-Одері вистрибнув і отримав смертельні травми 28-річний студент із Польщі.v

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

680