Прокуратура розслідує перевищення скидання стічних вод підприємством «Миколаївводоканал». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Згідно з повідомленням, в останні роки комунальне підприємство «Миколаївводоканал» через неефективне очищення каналізаційних стоків Миколаєва є головним забруднювачем водних ресурсів області. Обсяг скидання забруднених стічних вод становить більше 90% від загальної кількості скинутих забруднених стоків по області.

«Прокуратурою міста Миколаєва проведено перевірку діяльності посадових осіб «Миколаївводоканалу», за результатами якої встановлено, що посадовими особами вказаного підприємства здійснювався скид стічних вод з перевищенням гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, чим державі завдано збитків на суму майже 225 тис. грн», - зазначив старший прокурор прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Юрій Трач.

Інформація за даним фактом з правовою кваліфікацією ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195