Влада Лондона звернулася з проханням до поліції Румунії направити у британську столицю своїх співробітників для того, щоб впоратися з напливом до центральні райони міста румунських циган, який дедалі збільшується, повідомили сьогодні британські ЗМІ.

«Цигани, які прибули із Румунії, розбили у самому серці Лондона - біля знаменитої Марбл-арч - свій табір. Близько 60 осіб сплять біля підніжжя пам'ятника, а також у прилеглому Гайд-парку, - зазначає радіостанція «Бі-бі-сі». - Циган підозрюють у жебрацтві та антисоціальній поведінці».

«Лондонська поліція виявилася не повністю готовою до напливу знедолених іммігрантів із Румунії та балканських країн, - зауважив у розмові співробітник благодійної організації «Кінгз фанд». - Існує мовний і культурний бар'єри, які складно подолати. У цих умовах допомога з боку румунської поліції здатна стати неоціненною», передає «ИТАР-ТАСС».

За даними лондонської газети «Таймс», у Великобританії існують побоювання, що близько 20 тисяч румунських циган, які зараз перебувають на території Франції, можуть найближчим часом прибути у королівство у зв'язку з жорсткими заходами, вжитими проти нелегальних мігрантів у Французькій республіці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210