У Головному управлінні МВС України в місті Києві спростували інформацію про нібито вигаданих травмах правоохоронців, які постраждали внаслідок пікету Святошинського РВВС і їх госпіталізації з метою створення приводу для кримінального переслідування активістів.

Про це в ході брифінгу заявила заступник начальника прес-служби столичної міліції Ольга Білик, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Зокрема, звертаючись до Білик, народний депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Мохник сказав: «Скільки бугаїв ви поклали на лікарняні ліжка, щоб засудити активістів?»

На це заступник начальника прес-служби УМВС відповіла: «Ви називаєте їх бугаями, але це представники міліції, які отримали пошкодження у ході проведення акції».

За її словами, відповідь на запитання, чому в ході суботнього пікету постраждали лише правоохоронці, буде отримана після проведення розслідування.

Глава Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР) Сергій Мельниченко відповів, що учасники мітингу вимагають зустрічі з главами столичного УМВС та прокуратури.

«Ми хочемо, щоб була очна ставка віч-на-віч. Хай вони нам пояснять, що мав на увазі глава МВС, кажучи про професійних провокаторів, які вийшли за гроші за указом політичних сил на штурм Святошинського РВВС», - сказав він.

Також, за словами Мельниченка, пікетувальники вимагають, щоб не було політичних переслідувань, кримінальних справ, притягнення до відповідальності активістів, які брали участь у штурмі Святошинського РВВС.

Крім того, він повідомив, що над міліціонером, який нібито вдарив активістку на Святошинському ринку, люди хотіли вчинити самосуд. «Дії міліціонера на ринку спровокували ситуацію. Нехай ще скажуть спасибі, що розлючений натовп не спіймав представника міліції. Були заклики вбити його, вчинити самосуд», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, увечері 12 липня до Святошинського райвідділу міліції прийшли десятки людей, протестуючи проти дій міліціонера, який побив жінку на ринку «Шлях».

Пізніше стало відомо, що після штурму райуправління госпіталізовано 9 міліціонерів.

Пікетники, які зібралися біля Головного управління МВС у місті Києві, не передавали ніяких вимог правоохоронцям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194