Віктор Медведчук вважає, що минулорічний зрив референдуму з питання про вступ до Митного союзу може коштувати Молдові втрати частини території.

«Не тільки в нашій країні влада має можливість досить безцеремонно ігнорувати інтереси і бажання тих, хто мав необережність її демократичним шляхом обрати», - пише Медведчук у своєму блозі на сайті громадського руху «Український вибір».

Однак, як вважає політик, рано чи пізно починають проявлятися недоліки подібної політики. Так, він наводить як приклад Молдову, влада якої торік за надуманими підставами відмовилася від проведення референдуму щодо вступу країни до Митного союзу - і вже пожинають плоди своєї недалекоглядного і незаконного рішення. Те, що євроінтеграційний вектор вибрала влада, а не народ, в даному разі керівництво країни вважало несуттєвою обставиною.

«Ось закономірне продовження історії, - зазначає Медведчук. - У Гагаузії йде збір підписів вже для іншого референдуму - про вихід автономії зі складу Молдови. Як кажуть члени ініціативної групи, вони пішли на такі дії саме через небажання керівництва республіки «прислухатися до думки жителів регіону та його влади щодо стратегічного вектора руху країни». В результаті Молдова ризикує втратити територіальну цілісність, ще толком нікуди не інтегрувавшись.

Як вважає лідер «Українського вибору», гагаузи скористалися своїм особливим статусом для того, щоб привернути увагу до порушення прав усіх громадян Молдови, а не тільки своїх. «Адже на прикладі України ми теж прекрасно бачимо: просто так до влади не докричишся. Тим більше, в такому болісному для неї питанні, як альтернатива європейської інтеграції», - упевнений лідер громадського руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215