У Дніпропетровській області міліціонери затримали телефонного терориста, який зірвав зйомки шоу «Х-фактор».

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в області, у Кривому Розі 31-річний чоловік повідомив про замінування київської студії, де проходили зйомки талант-шоу.

Зловмисник затриманий, йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, встановлюється сума збитку.

Зазначається, що житель Кривого Рогу пройшов перший відбірковий тур на вокальне талант-шоу «Х-фактор».

«Він вирішив довести дружині і всій країні, що вокальний талант коштує слави і визнання», - йдеться в повідомленні.

Для участі у другому відбірковому турі в Києві 26 червня чоловік поїхав на залізничну станцію, щоб купити квиток до столиці, але квитків не було.

Тоді чоловік придбав новий мобільний телефон і нову SIM-карту, з яких зателефонував до чергової частини Криворізького міського управління і повідомив про замінування павільйону, де проходять зйомки телешоу. Після цього знищив SIM-карту, а мобільний викинув. Правоохоронці евакуювали людей із залу і провели заходи з пошуку вибухівки. Зйомки були зірвані. Вже через добу було встановлено особу чоловіка, який повідомив про замінування.

Зараз йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

За цією статтею йому загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226