Член Королівської академії наук Швеції і професор соціології університету Умео Стефан Сваллфорс направив у Норвезький нобелівський комітет листа, у якому висловився за присвоєння Нобелівської премії миру колишньому технічному фахівцеві ЦРУ Едварду Сноудену.

У посланні вказується, що «героїчні зусилля Сноудена, вжиті на шкоду його особистому положенню, проливають світло на ту широку шпигунську роботу, яку ведуть США», передає «ИТАР-ТАСС».

«Завдяки сміливості Сноудена наш світ став кращим і безпечнішим», - підкреслює професор Сваллфорс.

Як зазначає лондонська газета Daily Mail, «Сноуден вже не потрапляє у списки на отримання Нобелівської премії миру в поточному 2013 році, оскільки вони закриті 1 лютого». «Однак він може бути внесений у список на 2014-й рік».

«У разі, якщо Сноуден отримає у майбутньому році Нобелівську премію миру, то він стане наймолодшим володарем цієї престижної нагороди в її історії», - підсумовує видання.

Як раніше повідомляв ForUm, недержавна комерційна організація World Service Authority видала екс-співробітнику американських спецслужб Сноудену паспорт громадянина світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161