Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує облаштувати пішохідні переходи «острівцями безпеки», а проїжджі частини - велосмугами, повідомили у прес-службі Міністерства.

Мінрегіон затвердив зміну №1 ДБН «Вулиці та дороги населених пунктів». Зокрема, доповнено розділ 2 «Елементи вулиць і доріг» підрозділу «Проектування поперечного профілю» з влаштування смуг для маршрутних транспортних засобів, велосипедних доріжок і велосипедних смуг.

«Велосмуги слід використовувати або для одностороннього руху, або (якщо вулиці є з двостороннім рухом) для руху в одному напрямку з потоком автотранспорту на прилеглій смузі або (на вулицях з одностороннім рухом) як велосмуги зворотного напрямку», - йдеться у тексті змін.

У розділі 3 «Вузли вулиць і доріг в одному та різних рівнях» до підрозділу «Пішохідні переходи в одному та різних рівнях» введені нові пункти з влаштування острівців безпеки для пішоходів і напрямних острівців, облаштування пішохідних переходів на вулицях і дорогах населених пунктів, у тому числі і з урахуванням потреб людей з обмеженими фізичними можливостями, літніх людей та пішоходів з дитячими колясками.

«Додати нові пункти про необхідність облаштування острівців безпеки для пішоходів і напрямних острівців на перехрестях, площах кільцевого руху і перегонах магістралей при ширині проїжджої частини магістралі більше 15 м. Для облаштування острівця безпеки завширшки не менше 2 м може використовуватися розділова смуга, а за її відсутності острівець на магістральних вулицях і дорогах загальноміського та районного значення може влаштовуватися за рахунок звуження смуги руху до 3,25 м, а також за рахунок смуг озеленення і тротуарів», - йдеться в тексті змін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202