Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов сподівається, що восени парламент буде працювати більш ефективно і прийме 120 законопроектів, поданих урядом. Про це він заявив в інтерв'ю програмі «Факти тижня» на телеканалі ICTV.

«70 урядових законопроектів прийнято, ще залишилося 120 - ми очікуємо їх прийняття восени. Це і євроінтеграційні, і соціальні та економічні закони, які зможуть активізувати економіку», - зазначив Арбузов.

Він підкреслив, що на минулій сесії парламенту багато часу, на жаль, було витрачено на блокування трибуни, однак останній тиждень був результативним - прийнято більше 50 законів. Тому Арбузов робить висновок, що опозиція і більшість можуть співпрацювати: «Думаю, що і в опозиції є люди, яким не байдуже майбутнє нашої країни».

Перший віце-прем'єр-міністр, який відповідає у Кабміні за координацію роботи з Верховною Радою, підкреслив важливість прийнятих законів: «Наприклад, закони про трансферне ціноутворення і введення векселів дозволяють зробити нашу економіку більш прозорою, а життя людей - набагато кращим».

Також Арбузов чекає швидкого підписання Президентом Віктором Януковичем закону про уникнення подвійного оподаткування між Україною і Кіпром, оскільки він дозволить наповнити бюджет мільйонами гривень, які раніше виводилися за кордон. «Я думаю, що місяць - це той термін, коли закон почне працювати», - зазначив перший віце-прем'єр.

Більш детально він зупинився на наслідках, які принесе державі закон про казначейські векселі, і відкинув критику цього документа, що звучить з боку опозиції.

«Це емоції і непрофесійний підхід. Векселі були запропоновані для трьох речей: по-перше, це можливість, а не зобов'язання компанії отримувати ПДВ завдяки цьому інструменту. По-друге, це можливість розв'язати кредиторську заборгованість, яка накопичилася у багатьох підприємств. І, по-третє, це можливість одержати більш дешеві кредити від комерційних банків. Але я хочу підкреслити: якщо люди хочуть отримувати повернення ПДВ в автоматичному режимі, вони будуть його одержувати грошима, жодної проблеми немає», - підкреслив Арбузов.

Він звернув увагу, що фінансовий вексель може випустити не тільки казначейство, але і комерційний банк. І такий папір дозволяє підприємствам отримувати дешеві кредити, розраховуватися з контрагентами, платити податки і надавати більш дешеву продукцію для громадян.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович зазначив, що Україна максимально виконує завдання щодо законодавчого забезпечення реформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202