В Одесі відкрився IV Одеський міжнародний кінофестиваль. Урочисте відкриття відбулося вчора пізно ввечері в Одеському національному академічному театрі опери та балету. Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

По червоній доріжці, довжиною 80 метрів, пройшли зірки українського та світового кінематографа. Серед них: режисери Кшиштоф Зануссі та Кіра Муратова, актори Георгій Делієв, Борис Барський, Олег Школьник, Олег Філімонов, Ірина Апексімова, Гоша Куценко, Надія Мейхер, а також легендарний Емір Кустуріца. По червоній доріжці пройшли світські персони, включаючи голову Державного агентства з питань кіно України Катерину Копилову і віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка, мера міста Олексія Костусєва, губернатора регіону Едуарда Матвійчука, депутатів обласної та міської рад.

Офіційну церемонію відкриття вели популярні українські телеведучі Олексій Суханов та Маша Єфросиніна.

До учасників, гостей і організаторів звернувся Грищенко, який оприлюднив вітання Президента України Віктора Януковича.

Відкрився фестиваль повнометражною стрічкою Джеффрі Чендора «Не згасне надія», де головну і єдину роль грає легенда американського кінематографа, дворазовий лауреат "Оскара" 76-річний Роберт Редфорд. За словами продюсера фільму Ганни Герб, під час зйомок фільму використовувалося обладнання, збудоване для зйомок «Титаніка» Джеймса Кемерона. Зйомки - реальні, без монтажу, проводилися на Багамах, на узбережжі Мексики і Каліфорнії.

Для міжнародного конкурсу відібрано стрічки 11 режисерів із США, Великобританії, Ізраїлю, Грузії, Італії, Польщі, Німеччини, Румунії, Франції, Індії, Росії та України. На національну кінопремію претендують 4 фільми у повнометражній секції, включаючи байопік "Параджанов", і 12 короткометражних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1330