Міністра транспорту Румунії Релу Фенеко 12 липня засудили до 5 років ув'язнення, повідомляється на сайті Romania-inseder.com.

Фенеко визнали винним у шахрайстві. За даними слідства, в період з 2002 по 2005 рік міністр через компанії, що належать його братам, закупив і перепродав за державним тендером старі трансформатори під виглядом нових. Збиток від дій чиновника склав 7 мільйонів леїв (близько 2,5 мільйона доларів).

Разом з міністром винними у шахрайстві були визнані також його брат Лучіан і троє спільників. Їх засудили до виплати компенсації розміром 5 мільйонів леїв (приблизно 1,5 мільйона доларів).

Незважаючи на те, що вирок дозволяє Фенеко подавати апеляцію, міністр був відправлений у відставку. Тимчасово виконувати його обов'язки буде прем'єр-міністр країни Віктор Понта, пише «Lenta.ru».

Як зазначає Romania-inseder, це перший випадок у Румунії, коли тюремний термін отримує чинний міністр.

В останні роки, як пише Reuters, влада Румунії активно бореться з шахрайством, прагнучи приєднатися до Шенгенської угоди. У 2007 році країна була прийнята в Євросоюз, однак високий рівень організованої злочинності і корупції не дозволяє Румунії потрапити у Шенгенську зону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465