Росія проводить наймасштабніші у пострадянській історії військові навчання, повідомили в управлінні інформації Міноборони Росії.

Відповідно до доручення президента РФ Володимира Путіна, 13 липня у військах Східного військового округу почалася масштабна перевірка бойової готовності.

«Загальна чисельність залучених до перевірки бойової готовності військ становить понад 80 тис. військовослужбовців, близько 1 тис. танків і бойових броньованих машин, 130 літаків і вертольотів дальньої, військово-транспортної, винищувальної, бомбардувальної і армійської авіації, а також 70 кораблів і суден Військово -морського флоту», - йдеться у повідомленні.

Так, до перевірки бойової готовності залучені об'єднання, з'єднання та військові частини Центрального і Східного військових округів, Тихоокеанського флоту, а також Дальньої і Військово-транспортної авіації ВПС Росії.

У ході перевірки бойової готовності буде перевірена мобільність з'єднань і їхня здатність здійснити оперативне перекидання на відстані більше 3 тис. кілометрів, для чого сплановане перекидання військ залізничним і морським транспортом, а також літаками військово-транспортної авіації.

Заходи проводяться у суворій відповідності з раніше прийнятими зобов'язаннями щодо інших держав і не спрямовані проти будь-чиїх інтересів, підкреслюється у повідомленні.

Раптова комплексна перевірка військ (сил) Східного військового округу буде проведена протягом тижня і завершиться 20 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210