Міліція розглядає кілька версій нападу на машину миколаївських інкасаторів, внаслідок якого був убитий водій інкасаторського авто, також загинули двоє зловмисників і таксист, машину якого використовували нальотчики.

«Схоже, нальотчики детально знали про маршрут і час перевезення, готувалися до цього, вбивши таксиста. Тобто діяли за наводкою. Враховуючи, що зараз у Миколаївській області багато міліцейських чинів із Києва (через зґвалтування у Врадіївці), то на такий розстріл могли зважитися або страшенні рецидивісти, або убитим конче потрібні були гроші», - розповіли в обласній міліції газеті «Сегодня».

Крім того, як звичайно у таких випадках, перевіряється причетність самих інкасаторів до події.

Газета пише, що міліція встановила особи кілерів: одному із них 29, другому - 31 рік. «Про першого, на прізвище Васильєв, є відомості, що він нібито працював у СБУ, прізвище другого - Шишкін. Це перевіряється», - сказали у МВС.

Інформація, що з'явилася у місцевих ЗМІ про те, що нальотчиків було троє, перевіряється, хоча інкасатори говорять про двох нападників.
Інкасатор Олександр Щербина, який вижив і який у перестрілці убив двох зловмисників, розповів виданню про подію: «Ми їхали за звичним для нас маршрутом... Може, вони за нами стежили, але напад точно був підготовлений нальотчиками. Підозрілою була обстановка - нам не зустрілися ні люди, ні авто... Їхня машина спочатку їхала назустріч нам з включеною аварійкою».

Як раніше повідомляв ForUm, вранці 12 липня у Миколаєві невідомі здійснили збройний напад на інкасаторський автомобіль «Укрпошти», внаслідок чого на місці злочину були вбиті водій інкасаторів і один із нападників. Другий злочинець помер у лікарні. Згодом правоохоронці знайшли тіло водія таксі, автомобіль якого був використаний зловмисниками для скоєння злочину.

Зловмисники не змогли заволодіти грошовими коштами (за даними ЗМІ, в автомобілі «Укрпошти» було 3 млн грн для виплати пенсій), які охороняли інкасатори. У інкасаторському автомобілі, крім водія, перебували ще двоє співробітників, які тілесних ушкоджень не отримали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333