Близько сотні людей прийшли до Святошинського РВВС у Києві з вимогою покарати міліціонера, який вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook лідер КУПР Сергій Мельниченко, інцидент виник на продуктовому ринку «Шлях», де міліція спробувала розігнати торговців.

Активістка КУПР попросила міліціонера спілкуватися державною мовою, за що отримала від нього удар кулаком у нирку.

«Розлючені підприємці кинулися за міліціонером із закликами вчинити самосуд. Близько сотні підприємців бігли кілька сот метрів за міліціонером», - розповів Мельниченко.

За його інформацією, близько 20:00 у Святошинського РВВС сталися сутички протестувальників з «Беркутом», який застосував сльозогінний газ.

Мельниченко також оприлюднив фотографію посвідчення міліціонера, який вдарив дівчину.

Як пише на своїй сторінці у Facebook Олена Білозерська, до людей вийшов начальник райвідділу, показав посвідчення міліціонера, який побив дівчину, і сказав приблизно наступне: «Ми забрали у нього посвідчення, він більше не міліціонер».

Люди не повірили начальнику РВВС і заявили, що збираються залишатися до ранку.

Близько 22:00 протестувальники повалили паркан біля Святошинського райуправління міліції і спробували проникнути в приміщення.

Станом на 22:40 кількість протестуючих склала близько 100 осіб. Активісти стояли з прапорами КУПР і ВО «Свобода», біля входу до райвідділу вони розбили намет. Учасники мітингу скандували «Врадіївка!» і вимагали покарати міліціонера, який вдарив дівчину.

Будівлю по периметру охороняли співробітники міліції, вхід на територію райвідділу заблокували бійці підрозділу «Беркут».

Ближче до півночі активісти згорнули намет і покинули місце конфлікту.

за матеріалами: Дзеркало тижня

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304