Колишнього гендиректора авіакомпанії «АероСвіт» оголошено в міжнародний розшук у зв'язку зі спробами ухилитися від слідства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як нагадують у прокуратурі, правоохоронними органами Київської області ведеться розслідування кримінальних проваджень щодо посадових осіб авіакомпанії «АероСвіт» у зв'язку з порушенням ними законодавства про працю, зокрема, невиплату заробітної плати та невиплату страхових внесків до Пенсійного фонду.

Колишньому генеральному директору компанії, за час керівництва якого утворилися зазначені заборгованості, оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю), ч.1 ст.173 (грубе порушення угоди про працю), ч.1 ст.175 (невиплата заробітної плати), ч.3 ст. 212-1 (ухилення від сплати страхових внесків) КК України.

Також за поданням прокуратури області для погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками авіакомпанії здійснюються часткові виплати. Вже виплачено майже 6 млн грн, у тому числі у червні - 2,7 млн ​​ грн.

Крім того, за результатами попереднього розслідування у кримінальному провадженні щодо заборгованості перед Пенсійним фондом України, авіакомпанією повністю відшкодовано завдані державі збитки на суму 8,7 млн ​​ грн.

Нагадаємо, раніше прокуратура виявила у діях посадових осіб авіакомпанії «АероСвіт» ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами.

Активи «АероСвіту» залишаються під арештом в рамках кримінальної справи про порушення трудового законодавства. 29 грудня 2012 авіакомпанія «АероСвіт» подала заяву до Господарського суду Київської області про банкрутство. Борг компанії перед кредиторами на 27 грудня перевищив 4,27 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730