Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський має намір зберігати наступність у роботі ЦВК.

«Вперше за майже вже десять років зміна голови ЦВК стала результатом не, скажімо так, тектонічного, а еволюційного процесу», - констатував він в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Говорячи про зміни, я мав на увазі те, що на новій для себе посаді буду прагнути максимально зберігати наступність у роботі Комісії. Всі механізми вироблення, прийняття та реалізації колегіальних рішень, які склалися у нас з першого дня спільної роботи, довели свою ефективність і залишаться незмінними», - пояснив Охендовський.

«Те ж саме можу сказати і про роботу як Секретаріату Комісії, так і Служби державного реєстру виборців - необхідності в їхній реорганізації чи суттєвого кадрового оновлення я поки не бачу», - додав голова ЦВК.

Відповідаючи на запитання, чи зможе він знаходити компроміс у конфліктних ситуаціях між членами ЦВК, призначеними за квотою провладної більшості та опозиції, Охендовський сказав: «Ми давно вже навчилися розуміти один одного з півслова. Іноді навіть з півпогляду. Не бачу чинників, здатних заважати цьому й надалі».
«Для мене Комісія не ділиться на «своїх» і «чужих». Точка зору кожного колеги береться до уваги при прийнятті колегіальних рішень. Упевнений, що по-справжньому конфліктні ситуації залишилися в далекому минулому», - підкреслив він.

Коментуючи результати голосування при його обрання, глава ЦВК зазначив: «Подяку за надану мені колегами довіру я висловив відразу ж після затвердження протоколу лічильної комісії. До точки зору кожного колеги, яка була виражена в бюлетені для таємного голосування, я ставлюся з рівним ступенем поваги».

На запитання про те, чи є у нього бажання потрапити до наступного складу ЦВК після ротації у червні 2014 року, Охендовський нагадав, що у лютому 2014-го виповниться десять років з моменту його першого призначення на посаду члена Комісії. За цим послідували дві відставки і ще два призначення. «Я готовий до обох можливих варіантів», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 липня Центральна виборча комісія обрала своїм головою Михайла Охендовського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220