Командування повстанської Вільної армії Сирії (ВАС) звинуватило у розв'язанні війни угруповання «Ісламська держава Іраку і Леванту», тісно пов'язане з «Аль-Каїдою», повідомляє Reuters.

Приводом для цієї заяви стало вбивство ісламістами члена Вищої військової ради ВАС Камаля Хамамі (Абу Басір). 11 липня він відправився у штаб ісламістів для «обговорення спільних дій», але був там убитий у ході конфлікту.

За деякими даними, конфлікт виник через суперечку про те, хто буде контролювати стратегічно важливий КПП на кордоні з Туреччиною у провінції Латакія. Ісламісти взяли цей КПП під свій контроль, що дозволяє їм на свій розсуд розподіляти допомогу, яка надходить через нього.

Соратники Абу Басіра вже пообіцяли помститися бойовикам «Ісламської держави Іраку і Леванту», яких інші повстанці останнім часом все частіше звинувачували в небажанні битися проти урядових сил. Крім того, жителі селищ, що перебувають під контролем ісламістів, вже кілька разів виходили на мітинги протесту проти насаджуваних порядків, передає «Lenta.ru».

Які саме дії ВАС збирається вжити проти ісламістів, поки не ясно, проте сутички між повстанцями та їхніми колишніми соратниками із числа іноземних джихадистів вже почалися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216