За результатами службового розслідування, проведеного у зв'язку з резонансним злочином у Врадіївці, з органів внутрішніх справ звільнено 9 співробітників міліції Миколаївської області, троє - звільнені із займаних посад, ще троє - попереджені про неповну посадову відповідність. Про це йшлося у ході розширеного засідання колегії МВС, на якому були представлені результати розслідування.

Як повідомляє управління зв'язків з громадськістю Міністерства, проведення розслідування подій у Врадіївському районі голова відомства Віталій Захарченко доручив комісії, очолюваної начальником Головного штабу МВС Володимиром Березаном.

«За час роботи комісії у Врадіївці до представників МВС звернулося 94 громадянина. Серед них, окрім жителів Врадіївського району, також були жителі довколишніх населених пунктів. За результатами вивчення звернень комісія визначила причини та умови, які призвели до надзвичайної ситуації за участю працівників міліції. Серед основних причин - відчуття безкарності і кругова порука, на яких базувалася діяльність частини працівників Врадіївського райвідділу», - йдеться в повідомленні.

За недоліки в організації діяльності підлеглого підрозділу із органів внутрішніх справ звільнені начальник Управління МВС Миколаївської області Валентин Парсенюк, його заступник і начальник кадрового підрозділу УМВС.

Також із займаних посад звільнено троє співробітників обласного підрозділу внутрішньої безпеки. Крім того, за допущені порушення звільнено майже весь керівний склад Врадіївського РВВС.

У міліції нагадали, що раніше з органів внутрішніх справ були звільнені начальник Врадіївського райвідділу міліції Віталій Синицький, а також співробітники цього відділу Дмитро Поліщук та Євген Дрижак.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 червня у смт Врадіївці Миколаївської області було скоєно резонансний злочин.

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи про зґвалтування у Врадіївці під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331