Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що відверто роз'яснив Україні точку зору Москви на ситуацію з Митним союзом.

За підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим він заявив, що в центрі обговорення були питання, пов'язані зі стратегією розвитку відносин між РФ і Україною, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це участь або неучасть України у Митному союзі та у Євразійському економічному союзі», - пояснив Медведєв.
Він додав, що у ході переговорів обговорювалися питання участі України у статусі спостерігача при об'єднанні. «Ми говорили про те, що дає Україні спостереження і що може бути далі або чого не може бути далі, якщо Україна прийме рішення іншого порядку», - сказав Медведєв.

Прем'єр-міністр РФ підкреслив, що він у гранично відвертій формі роз'яснив, що російська сторона вважає правильним для подальшої інтеграції у режимі Митного союзу і Єдиного економічного простору.

Медведєв заявив, що зустрічі з українськими партнерами на найвищому та високому рівні необхідні для з'ясування проблемних питань у двосторонньому співробітництві.

«Сьогодні ми витратили досить багато часу для того, щоб з'ясувати, в якому стані наші відносини, і констатували, що, з одного боку, вони розвиваються, і в цілому існує маса хороших проектів, за якими ми можемо і далі ці відносини вибудовувати, а з іншого боку, є невирішені проблеми», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 31 травня в Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Росія веде консультації з Україною щодо вступу до Митного союзу, але рішення в цій сфері є суверенним вибором кожної країни, заявив спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна готова приєднатися до положень Митного союзу, які не суперечать євроінтеграції.

Сьогодні, 12 липня, прем'єр-міністр України Микола Азаров перебуває з робочою поїздкою у Сочі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335