У їдальні Канівського природоохоронного заповідника, в якій отруїлися студенти Київського національного університету ім.Т.Шевченка, які проходили виробничу практику, виявлена низка недоліків, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Всі потерпілі вказують на незадовільні органолептичні властивості страв, які вживалися на вечерю 8 липня і сніданок 9 липня», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, проведено санепідобстеження їдальні, в результаті чого було виявлено низку недоліків: там не проводиться контроль за температурним режимом холодильного обладнання для зберігання м'яса, не вказані кінцеві терміни придатності продукції, яка зберігається без промислової упаковки.

Також у ході перевірки було проведене раптове бактеріологічне обстеження працівників харчоблоку.

Крім того, встановлено, що студентів-практикантів залучали до рознесення готових страв на обідні столи і для миття посуду.

«Розслідування випадку групового захворювання студентів Київського Національного університету ім.Шевченка триває, ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби України», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, 10 липня станом на 10:30 в інфекційне відділення Канівської центральної районної лікарні з діагнозом «гострий гастроентероколіт» було госпіталізовано 15 осіб. Потім повідомлялося про те, що число госпіталізованих зросло до 31.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166