Створення у Києві Центру матері та дитини є для міста надзвичайно актуальним завданням, і столична влада докладає всіх зусиль для його вирішення. Про це розповів журналістам глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.

«На жаль, у столиці все ще існує проблема раннього соціального сирітства. Безумовно, кроки, зроблені містом в останні роки для її подолання, дали свої результати. За останні п'ять років кількість відмов матерів від своїх новонароджених дітей у пологових будинках зменшилася вдвічі. Але ми прагнемо звести цей показник до нуля. Центр матері та дитини, де мамам, які опинилися у складних життєвих обставинах, та їхнім діткам будуть створені найкращі умови, покликаний вирішити це завдання», - розповів Попов.

За інформацією прес-служби КМДА, у першому кварталі нинішнього року зафіксовано 8 відмов матерів від своїх новонароджених дітей у пологових будинках столиці. При цьому п'ять років тому на рік фіксувалося більше сотні відмов.

Як зазначають у КМДА, Соціальний центр матері та дитини створюється у Києві в рамках реалізації соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти - майбутнє України» та програми Глави держави «Україна для людей».

Центр матері та дитини - заклад тимчасового проживання жінок на сьомому-дев'ятому місяці вагітності та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців. У Центрі будуть отримувати соціальну, психологічну, педагогічну, юридичну та інші види допомоги від фахівців вагітні жінки та молоді мами, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов'язку. Основною метою діяльності центру, відкриття якого заплановане на 2014 рік, є впровадження нових форм соціальної підтримки жінок та запобігання відмові батьків від новонароджених дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126