Прокуратура Центрального регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері подала до Господарського суду м. Києва позов про стягнення заборгованості в сумі 2 млн грн з ЗАТ «Авіакомпанія «АероСвіт». Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Позов поданий на користь держави в особі Міністерства промислової політики України та державного підприємства «Антонов» за виконані літаками підприємства в 2011 році міжнародні авіаційні перевезення.

У повідомленні також наголошується, що у ході судового розгляду позову прокурора авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» добровільно відшкодувала ДП «Антонов» заборгованість у 5,1 млн грн. Також на виконання рішення Господарського суду м. Києва від 24 квітня 2013 р. за тим же позовом «Антонову» повернуто 13,6 млн. грн за здійснені в 2012 році авіаційні перевезення.

Нагадаємо, раніше прокуратура виявила у діях посадових осіб авіакомпанії «АероСвіт» ознаки шахрайства з фінансовими ресурсами.

Активи «АероСвіту» залишаються під арештом в рамках кримінальної справи про порушення трудового законодавства. 29 грудня 2012 року авіакомпанія «АероСвіт» подала заяву до Господарського суду Київської області про банкрутство. Борг компанії перед кредиторами на 27 грудня перевищив 4,27 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222