Найближчим часом 39 габаритно-вагових комплексів, що здійснюють контроль за дотриманням перевізниками норм за ваговими параметрами, встановлених законодавчими актами України, планується оснастити камерами відеоспостереження.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив голова Держінспекції України з безпеки на наземному транспорті Євген Пронченко.

«Для того щоб зафіксована інформація під час відповідного контролю була публічною і ні від кого не переховувалася», - акцентував чиновник.

Також він зазначив, що з квітня нинішнього року за засобами габаритно-вагового контролю виявлено 476 порушень автотранспортного законодавства.

«Укртрансінспекція спільно з ДАІ і «Укравтодором» здійснює контроль за дотриманням перевізниками норм за ваговими параметрами, встановленими законодавчими актами України.

Сьогодні цей контроль здійснюється в 21 області та в Криму за допомогою 38 пересувних вагових комплексів і одного стаціонарного.

Так, з 1 квітня по 11 липня перевірено 15992 фури, виявлено 476 порушень», - акцентував він.

У той же час, за інформацією Мінінфраструктури, за даними порушень застосовано фінансові санкції на суму 809 тис. 200 грн.

За словами Пронченка, даний контроль спрямований на підтримання в належному стані дорожнього полотна. Глава Держінспекції нагадав, що сьогодні при температурі вище 28 градусів рух великогабаритного транспорту загальною масою 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн заборонено.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204