Стереотипна поведінка слоненяти Хораса у столичному зоопарку не є захворюванням. Як передає кореспондент ForUm'у, про це повідомила на брифінгу головний ветлікар Київського зоопарку Інна Васильківська.

«Слоненя Хорас зовсім не хворе, а стереотипна поведінка у нього виявляється все рідше.

Він обсипається піском, валяється в багнюці, спілкується з носорогом. Іноді у нього з'являється стереотипна поведінка, але це не є захворюванням», - сказала вона.

За словами Васильківської, стереотипна поведінка - це невмотивовані циклічні поступальні рухи: тварина може переступати з ноги на ногу, вона може рухатися уздовж вольєра.

Співробітник зоопарку Ігор Марійчук, який доглядає за слоном, повідомив, що після переїзду рік тому з ростовського зоопарку в київський, елементи стереотипної поведінки у слона становили 28% часу. На сьогоднішній день цей показник знизився до 23%. «Є позитивна динаміка на скорочення», - підкреслив він.

Крім того, Марійчук акцентував на тому, що зі стереотипами Хораса борються, максимально наближаючи його поведінку до поведінки в природному середовищі.

«Наприклад, корм слону подається в спеціальній годівниці, і йому потрібно попрацювати, щоб дістати собі їжу. Це імітує процес пошуку і видобутку в природних умовах», - сказав він.

У цілому Васильківська зазначила, що скарг на стан здоров'я у слона немає. «У нього прекрасний апетит, він активний, контактний, грайливий, любить купатися, прекрасно їсть. Єдина допомога, яку ми йому надаємо, це періодично розчищаємо йому нігті», - підсумувала вона.

Нагадаємо, слоненя приїхало до столиці з Ростова-на-Дону 5 червня поточного року. Процес адаптації Хораса пройшов добре.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406