Втручання депутатів національного парламенту у справи міста чи іншого муніципалітету для більшості європейських країн неприйнятно. Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ професор Лондонської школи економіки та політичної науки Тоні Треверс.

Коментуючи фізичне блокування депутатами від опозиції сесійної Київради, британський політолог зазначив, що у разі незгоди з діяльністю міської влади парламентарії повинні або змінювати закон, або йти до суду. На його думку, пряме втручання, тим більше із застосуванням фізичної сили, для європейців неможливе.

«Те, що трапилося в Києві, мені здається надзвичайно дивним. І в багатьох країнах світу це розглядалося б як перевищення повноважень одного демократичного інституту, який втручається в діяльність іншого, також демократичним шляхом вибраного. Звичайно, іноді ми спостерігаємо за бійками у парламентських будівлях, але пряме втручання, фізичне втручання однієї групи обраних депутатів у владу іншої групи обраних депутатів - це те, про що я взагалі ніколи не чув», - заявив професор Треверс.

Нагадаємо, сесія Київської міської ради 11 липня була зірвана народними депутатами і депутатами міськради від опозиції, які заблокували її роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162