У Києві 7 з 11 пляжів отримали паспорти відповідності і придатні для експлуатації. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на Департамент благоустрою та охорони навколишнього природного середовища.

Зараз кияни можуть відпочивати на пляжах «Дитячий», «Золотий», «Райдуга», «Водоворот», «Венеція», «Передмістна слобідка» та «Молодіжний».

Згідно з повідомленням, всі 11 пляжів, які обліковуються на балансі КП «Плесо», щорічно перед початком купального сезону обстежуються водолазами спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби та очищаються від сторонніх предметів. Після цього складається паспорт підводної частини акваторії пляжу, акт водолазного обстеження, карта виміру глибин дна, акт про усунення перешкод з дна акваторії пляжу, що є невід'ємними частинами паспорта кожного пляжу.

В акваторії всіх 11 пляжів патрулюють рятувальники і стежать за безпекою відпочивальників на воді. Зокрема, станом на 10 липня рятувальниками спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби КП «Плесо» врятовано 53 людини, 13 з яких - діти.

Нагадаємо, що у 2012 році 7 пляжів отримали санітарні паспорти, у 2011-му - 4, у 2010-му - 5, у 2009 році не було отримано жодного паспорта.

Як повідомляв ForUm, 27 травня голова КМДА Олександр Попов доручив КП «Плесо» отримати паспорти готовності на міські пляжі протягом тижня. Голова КМДА підкреслив, що якщо «Плесо» не вкладеться в ці терміни, він прийматиме жорсткі кадрові рішення.

У КП «Плесо» визначили 50 водних об'єктів, у яких не рекомендується купатися. Основною причиною непридатності цих водойм для відпочивальників є невідповідність санітарним нормам, недостатній водообмін і відкритий зливосток.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181