Кабінет Міністрів України вніс зміни до Державної цільової науково-технічної програми проведення досліджень в Антарктиці на 2011-2020 роки. Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні 11 липня, повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації.

За словами голови Держінформнауки Володимира Семиноженка, постановою передбачено збільшення обсягів фінансування завдань і заходів програми.

Він пояснив, що забезпечення функціонування Української антарктичної станції «Академік Вернадський» і фінансування щорічних антарктичних експедицій здійснюється в рамках відповідної програми. Торік загальний обсяг її фінансування становив близько 17 млн ​​грн, з яких 16 млн грн були спрямовані на закупівлю і доставку на станцію необхідних вантажів та персоналу.

«Цього року транспортні витрати на організацію антарктичних експедицій і витрати, пов'язані з підтримкою безпечного функціонування станції, істотно зросли. Також збільшилися розміри членських внесків України в міжнародні організації Договору про Антарктику. Це ті витрати, на яких ми ніяк не можемо заощадити», - повідомив Семиноженко.

Зазначене зростання було прогнозованим, підкреслив голова Держінформнауки, тому воно було враховане у Державному бюджеті України на 2013 рік. Так, бюджетом на фінансування завдань і заходів програми антарктичних досліджень у поточному році передбачено кошти в обсязі понад 24,475 млн грн, що на 7,38 млн грн більше, ніж передбачено постановою Кабінету Міністрів України, якою три роки тому ця Програма була затверджена.

«Рішення уряду дозволить привести постанову у відповідність з держбюджетом-2013 і створить законні підстави для продовження фінансування завдань і заходів Програми та досягнення попередньо результативних показників їх виконання», - зазначив Семиноженко. Крім того, відповідні суми також будуть проіндексовані і в наступні роки - аж до 2020.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164