Заступник міністра, керівник апарату Міністерства закордонних справ України Андрій Олефіров здійснив робочий візит до Ірландії, де провів зустрічі з генеральним секретарем МЗС Ірландії Девідом Куні і головою спільного комітету з закордонних справ і торгівлі парламенту Ірландії Петом Бріном, а також очолив українську делегацію на політичних консультаціях на рівні заступників міністрів закордонних справ України та Ірландії. Про це повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України.

У ході консультацій сторони констатували висхідну динаміку українсько-ірландських відносин, зокрема активізацію політичного діалогу на високому рівні, суттєве зростання товарообігу, активний розвиток міжпарламентських зв'язків.

З ірландської сторони була підтверджена незмінна принципова підтримка європейських прагнень України, зокрема підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Під час консультацій була також обговорена проблематика міжнародної безпеки та двостороннього співробітництва в рамках міжнародних організацій. Окрему увагу було приділено взаємодії в рамках ОБСЄ з урахуванням головування України в цій організації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166