До кінця року всі органи виконавчої влади повністю повинні підключити свої системи електронного документообігу до системи електронної взаємодії. Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко під час наради з питань впровадження міжвідомчого електронного документообігу, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Наше завдання - до кінця поточного року повністю відмовитися від паперового документообігу в усіх органах виконавчої влади. Принаймні, у секретаріаті Кабінету Міністрів вже точно не будуть користуватися папером для підготовки необхідних рішень», - підкреслив голова Держінформнауки.

За його словами, до кінця року система електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ) буде впроваджена в промислову експлуатацію, а це означає повний перехід органів виконавчої влади на електронний документообіг. Крім того, протягом цього року до системи повинні підключитися всі обласні державні адміністрації і почати підключатися місцеві органи виконавчої влади.

«Приємно зазначити, що за останній період вдалося налагодити відповідну координацію між усіма органами влади, які відповідають за ті чи інші аспекти в інформаційній сфері. Зараз проводиться узгоджена робота на всіх рівнях, і вже можна сказати, що основні бар'єри подолано», - підкреслив Семиноженко.

Він нагадав, що перша версія СЕВ ОВВ була розроблена Держінформнауки в кінці 2011 року. У жовтні 2012 року Держінформнауки розробило технологічні вимоги до форматів даних для електронного документообігу. З 1 грудня 2012 року проти СЕВ ОВВ почали підключатися підрозділи з питань діловодства секретаріату Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Попередньо була проведена модернізація системи електронного документообігу секретаріату Кабінету Міністрів України - зараз вона інтегрована в СЕВ ОВВ. Також розпочата інтеграція систем електронного документообігу інших органів виконавчої влади. Крім того, проведено навчання співробітників, які працюють з системою електронної взаємодії, почалася робота над створенням комплексної системи захисту інформації.

Наразі СЕВ ОВВ вже діє у 82 органах виконавчої влади, в тому числі - секретаріаті Кабінету Міністрів, апараті Верховної Ради. До цієї роботи починають підключатися регіони.

«Хочу звернути увагу, що за допомогою СЕВ ОВВ було відправлено близько 20 тис. документів в електронному вигляді», - зазначив Семиноженко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

579