За минулу сесію через блокування роботи Верховної Ради України не відбулося 13 пленарних засідань. Через це парламентом було прийнято лише 10% урядових законопроектів.

Таку думку висловив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський.

За його підрахунками, всього за сесію з 220 урядових законопроектів розглянуто було лише 94 документи і тільки 20 прийнято, що становить 10% від загального числа. Більшість з них, за його словами, законопроекти економічного характеру.

Експерт зазначає, що причина такого низького ККД - блокування опозицією роботи парламенту. Подібні дії і ультиматуми опозиційних сил, на його думку, неприйнятні в поточних світових економічних і політичних умовах.

«Ці події відбуваються від безкарності тих, хто це робить. І якщо їм один раз це сходить з рук, то вони ще більш нахабно йдуть вдруге на порушення правопорядку в парламенті. Тому я вважаю, що правоохоронні органи і прокуратура повинні реагувати на це принципово і рішуче, а якщо мова йде про народного депутата, якщо його вчинки вимагають кваліфікації як кримінального злочину, то треба негайно звертатися до Верховної Ради з пропозицією позбавлення депутатської недоторканності», - зазначає він.

Браїловський зауважив, що коли опозиція не блокує роботу Верховної Ради, вона цілком нормально й ефективно виконує свої функції. Зокрема, він навів приклад, коли на минулому тижні парламент прийняв практично третину всіх законів, розглянутих за всю сесію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164