Десятки автомагістралей були блоковані у четвер в Бразилії учасниками акцій протестів, які виступають за поліпшення умов праці та скорочення робочого дня, повідомляють латиноамериканські ЗМІ.

Організаторами протестів стали провідні профспілки південноамериканської країни. Мітингувальники в одному з найбільших міст Сан-Паулу блокували 29 автобусних терміналів, практично паралізувавши роботу громадського транспорту.

До них приєдналися робітники та вантажники головного порту країни Сантуса. Основні морські ворота Бразилії залишаються паралізованими з середи, всі під'їзди до порту блоковані. Портовики виступають проти нових правил концесій для приватних портів і дозволів на діяльність - для державних.

Громадський транспорт був також паралізований акціями протесту в містах Салвадор, Порту-Алегрі, Белу-Орізонті і деяких інших, закриті школи і велика частина магазинів через побоювання можливих грабежів.

Ці масові протести стали першими після хвилі громадського обурення, викликаної в червні підвищенням ціни на проїзд у громадському транспорті та непомірними витратами країни на організацію чемпіонату світу з футболу на тлі недостатнього фінансування соціальних потреб.

Нагадаємо, більше 50 працівників ЗМІ отримали поранення, постраждали від свавілля поліції або маніфестантів у ході заворушень, викликаних вуличними протестами у деяких бразильських містах у середині червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182