У заходах, присвячених вшануванню пам'яті жертв Волинської трагедії 1943-1945 рр.., у Луцьку 14 липня візьмуть участь президент Польщі Броніслав Коморовський і віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«На цих заходах від України буде присутній віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко», - сказав глава МЗС.

За його словами, від Міністерства закордонних справ також будуть представники, які відповідають за підготовку цієї події.

У прес-службі віце-прем'єр-міністра Костянтина Грищенка зазначили, що на даному заході Грищенко очолюватиме українську делегацію від влади.

У Департаменті інформаційної політики МЗС України повідомили, що з 11.00 до 12.50 пройде поминальне богослужіння за жертвами Волинської трагедії в костелі святих Апостолів Петра і Павла. Після цього заплановані виступи Коморовського і Грищенка, а також зустріч з паломниками.

З 15.10 до 16.00 відбудеться покладання квітів, проте місце покладання поки уточнюється.

Разом з тим, у МЗС підкреслили, що в програмі заходів можливі зміни.

Нагадаємо, на 70-річчя Волинської трагедії 14 липня в Луцьку пройдуть урочистості, організовані католицькою церквою у співпраці з іншими церквами. Заходи проходитимуть за участю президента Польщі Броніслава Коморовського.

Президент України Янукович не буде в Луцьку на урочистостях, проте Коморовський отримав запевнення, що українську державу на відповідному рівні буде представляти хтось інший.

Президент Польщі Броніслав Коморовський сьогодні під час заходів до 70-ї річниці Волинської трагедії у Варшаві назвав її «злочином з ознаками геноциду».

Президенти України та Польщі готують спільну заяву до 70-ї річниці Волинської трагедії, яка буде оприлюднена напередодні трагічної дати.

Сенат Польщі ухвалив резолюцію до 70-річчя Волинської різанини, названої депутатами «етнічним конфліктом 1943 року, результатом якого стало масове знищення польського населення на Волині».
За матеріалами «Інтерфакс-Україна», «Українські новини»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

626