Уряд 11 липня схвалив техніко-економічне обґрунтування будівництва мостового переходу через річку Південний Буг у місті Миколаєві. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Кошторисна вартість будівництва нового мосту, згідно з ТЕО, становить 3,5 млрд грн. Проект планується реалізувати за рахунок програми офіційної допомоги розвитку уряду Японії (відсоток по кредиту становить 1,4%, термін - до 25 років, пільговий період - 7 років). Вибір підрядника буде здійснюватися на відкритому міжнародному конкурсі.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул підкреслив, що автодорога М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, на якій розташовуватиметься новий міст, входить до складу двох міжнародних коридорів: Євро-Азіатський транспортний коридор і Чорноморське економічне співробітництво.

За словами міністра інфраструктури Володимира Козака, через місто Миколаїв проходить кілька автомобільних доріг, у тому числі Одеса-Миколаїв, що перетинає річку Південний Буг по застарілому розвідному мосту, побудованому ще у 1964 році, який за своїм станом вже не відповідає вимогам. Це призводить до виникнення заторів і, відповідно, до зростання екологічного забруднення навколишнього середовища від автомобільного транспорту.

«Будівництво нового моста дозволить розвантажити центр міста від транспортного потоку і поліпшить екологічну ситуацію, оскільки буде розташовуватися за його межами - на міжнародній автомобільній дорозі М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ (на Таганрог). Новий міст буде забезпечувати сполучення між великими промисловими центрами і морськими портами України», - зазначив Козак.

Затвердження техніко-економічного обґрунтування дозволяє перейти до другого етапу - обговорення фінансових та інших умов залучення коштів Японського агентства з міжнародного співробітництва. Рішення про залучення позики буде прийматися урядом України після офіційного рішення про надання позики від уряду Японії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207