Вступна кампанія-2013 в Україні проходить без черг і порушень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник в ході брифінгу.

«Під час початку вступної кампанії черг і порушень немає. За перші 10 днів прийому документів до єдиної державної електронної бази з питань освіти зареєстровано 120 тисяч заяв вступників. Виключно в електронному вигляді - 300 тисяч. Всього фізичних осіб (тому що деякі абітурієнти подають 2-3 заяви, а за законом можна подавати до 5) подали заяви 347 тисяч», - сказав Табачник.

За його словами, за 1 липня вступники подали 60 тисяч заяв, а торік - 37 тисяч. «Приємно, що половина з них були подані в електронному вигляді», - зазначає міністр.

Лідерами, за інформацією міністра, стали: КНУ ім. Шевченка - майже 30 тисяч, Національний авіаційний університет - 23 тисячі, Київський політехнічний інститут - 22 тисячі, Львівський національний університет ім. Франка - майже 20 тисяч, Національний університет «Львівська політехніка» - 19 тисяч, Дніпропетровський національний університет ім. Гончара - майже 18 тисяч, Національний педагогічний університет ім. Драгоманова - 17,5 тисяч, Київський Національний економічний університет ім. Гетьмана - 16 тисяч, Харківський національний університет ім. Каразіна - 16 тисяч, Київський національний торговельно-економічний університет - 14 тисяч.

Як раніше повідомляв ForUm 1 липня стартував прийом документів абітурієнтів до вузів, які можна буде подати до приймальної комісії до 31 липня.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329