Перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко взяв участь у Дні євроатлантичного партнерства, в рамках якого у своєму вітальному слові він відмітив взаємовигідний характер співробітництва між Україною і НАТО. Про це повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

Перший заступник міністра підкреслив, що в Посланні Президента України Віктора Януковича про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році окремо йдеться про важливість тісної співпраці з впливовими міжнародними структурами безпеки субрегіонального, регіонального та глобального рівнів як про гарантії національної безпеки нашої держави в сучасному світі.

«У цій формулі викладено зміст як стану, так і перспектив нашого партнерства, в тому числі і з Північноатлантичним альянсом, який ми розвиваємо на основі законодавчо визначеного позаблокового статусу України», - зазначив Демченко.

У виступі було також зазначено, що Україна є єдиною з числа країн - партнерів Альянсу, яка бере участь у всіх поточних міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під керівництвом НАТО. У той же час Україна і НАТО спільно реалізують проекти в інших сферах - науково-технічній, щодо подолання нових викликів і загроз, планування при надзвичайних ситуаціях і захисту навколишнього середовища.

Як зазначається, у Дні євроатлантичного партнерства беруть участь акредитовані в Україні посли Канади, Фінляндії, Республіки Корея, представники дипломатичного корпусу, штаб-квартири НАТО, органів виконавчої влади України, неурядових організацій, незалежні експерти. Захід організовано Центром інформації та документації НАТО в Україні спільно з Громадською лігою Україна-НАТО під патронатом Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович затвердив Національну програму співпраці Україна - НАТО на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188