На ремонт усіх доріг загального користування необхідно півмільярда гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив голова Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євген Прусенко.

«Для того щоб відремонтувати всі дороги, провести на них хоча б середній ремонт, потрібно як мінімум 500 млрд грн. Це більше річного бюджету України. Крім того, необхідний ресурс за часом», - зазначив він, додавши, що, звичайно ж, таку суму за один рік не освоїти.

За його словами, для ремонту всіх українських доріг необхідно близько 10 років.

«Але якщо говорити про найбільш зруйновані, то впевнений, що за 5-6 років постійної кропіткої роботи з виконанням щорічного ремонту не менш ніж на 10-12 тис. км доріг загального користування, можна було б істотно поліпшити стан дорожньої мережі і в майбутньому працювати над підтримкою її в нормальному стані», - підкреслив Прусенко.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день загальний обсяг від протяжності мереж доріг, що потребують капітального ремонту, становить 90% - це майже 145 тис. км.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема, щодо якості автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287