Доларові депозити приносять їхнім власникам самі збитки, у той час як вклади в гривні дають більш значну прибутковість - підрахував фінансовий експерт, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Всі, хто тримав гроші в доларових депозитах, зазнали збитків, оскільки ставки по них значно нижчі, ніж по гривневих. Прості розрахунки за підсумками розміщення депозитів населення за перше півріччя 2013 р. показують: ті, хто на початку поточного року розмістили гривню на депозит на термін 6 місяців, отримали дохід 19,24% річних, або 9,62% за півроку. З урахуванням девальвації курсу долара ефективна прибутковість гривневого депозиту склала 19,14%», - пояснює експерт.

Аналогічний піврічний доларовий банківський вклад приніс дохід тільки 6,79% річних. Це 3,39% за півроку. З урахуванням девальвації курсу долара ефективна прибутковість доларового депозиту склала 6,82%. «У підсумку власники доларових депозитів за перше півріччя отримали прямих збитків 6,16% тільки за півроку. У перерахунку на рік ці збитки становлять 12,32%. Настільки знецінилися вклади в доларах за перше півріччя 2013 року», - резюмує Охріменко.

Ті, хто розмістив гривню на депозит на термін 12 місяців у середині минулого року, отримали дохід 16,76% річних, підрахував експерт. З урахуванням девальвації курсу долара ефективна прибутковість гривневого депозиту склала 16,72%. Ті, хто розмістив долари на депозит на термін 12 місяців у середині минулого року, отримали дохід 7,72% річних. З урахуванням девальвації курсу долара ефективна прибутковість доларового депозиту склала 7,74%. У підсумку власники доларових депозитів за рік з липня 2012-го по липень 2013 отримали прямих збитків 8,98%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189