За результатами службового розслідування, ініційованого прокуратурою Подільського району столиці, 12 працівників Подільського райуправління міліції головного управління МВС України в м. Києві притягнуті до відповідальності за ігнорування повідомлення про злочин, яке надійшло по спецлінії «102». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Подільського району міста Києва.

Згідно з повідомленням, за результатами розслідування 12 працівників райуправління притягнуті до дисциплінарної відповідальності, троє з них звільнені з посад.

Встановлено, що 17 червня поточного року до чергової частини Подільського райуправління міліції зателефонувала місцева мешканка, яка заявила, що двоє невідомих намагаються потрапити в її квартиру шляхом злому замків вхідних дверей.

Налякана жінка, яка в цей час перебувала в квартирі одна, просила направити на її адресу наряд міліції.

Оскільки через годину правоохоронці так і не прибули на місце події, заявниця ще раз зателефонувала до міліції і повідомила, що перелякані нею грабіжники зникли, але вона може їх впізнати.

Тільки через 3 години після події слідчо-оперативна група виїхала за вказаною адресою і почала розшук злочинців.

У зв'язку з неналежним і несвоєчасним реагуванням на повідомлення про злочин прокуратурою Подільського району було призначено проведення службового розслідування, в ході якого зазначені факти знайшли своє підтвердження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139