Рішення партії «УДАР» не брати участь в пікетуванні і штурмі Київради в Партії регіонів розцінюють як чергову спробу лідера партії Віталія Кличка дистанціюватися від колег по опозиції - лідерів партій «Свобода» і «Батьківщина» Олега Тягнибока та Арсенія Яценюка.

«Кличко хоче виглядати респектабельним європейським політиком, тому він дистанціювався від колег по опозиції», - заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомляє «Bзгляд».

З ним солідарний і колега по фракції Володимир Олійник, на думку якого Кличко в цьому випадку проводить прагматичну розумну політику.

«Кличко розуміє, що його електорат більш поміркований, ніж у інших опозиційних сил, він орієнтується на внутрішній ринок, йому важливо, як оцінять його позицію виборці, а вони навряд чи позитивно оцінять бійку і штурм», - зазначив Олійник.

На думку політолога Дмитра Видріна, поведінку Кличка можна розцінювати двояко.

«Кличко перебуває під впливом німецьких порядків, отже, будь-який штурм органів влади - це дикість і виклик засадам суспільства», - заявив Видрін, підкресливши, що це позитивно позначиться на політичному рейтингу Кличка.

«Мінус може бути в тому, що він отримає масу докорів від своїх опозиційних колег, що він не надійний партнер, на якого не можна покладатися», - сказав політолог.

Раніше голова фракції «УДАР» у Київраді Олександр Клюс повідомив, що ударівці вирішили на сесію Київради з'явитися, але не голосувати. Також «УДАР» не братиме участь в пікетах і штурмах.

Нагадаємо, що 11 липня, в день чергової сесії Київради, представники «Батьківщини» та «Свободи» вийшли на пікет.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що якщо Київрада відкриє наступну сесію, то її теж будуть пікетувати.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306