Питання закачування російського газу в українські підземні сховища газу (ПСГ) буде порушуватися на зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова і прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва у Сочі 12 липня.

Про це повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Тема закачування газу у ПСГ буде обговорюватися на переговорах у Сочі» - сказав Ставицький.

Говорячи про те, чи буде Україна наполягати на авансуванні Росією закачування газу у ПСГ України, міністр підкреслив: «Ми не будемо наполягати, ми будемо вести переговори. Ми ж не можемо наполягати, потрібно вирішувати все у компромісній ситуації і чути один одного», повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 28 червня Міллер заявив, що «Газпром» ніколи не буде закачувати газ у підземні газові сховища України. Пізніше у «Газпромі» заявили, що для виконання зобов'язань з транзиту в українських ПСГ до початку осінньо-зимового сезону має бути більше 19 млрд куб. м газу.

26 червня в Москві відбулася зустріч Міллера і голови НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна, на якій було вирішено, що «Газпром» надасть НАК «Нафтогаз України» авансовий платіж у розмірі 1 млрд доларів за транзит газу для його закачування в підземні сховища.

Україна до початку опалювального сезону планує закачати в підземні газові сховища не менше 14-16 млрд кубометрів газу.

Наприкінці квітня 2013 року Кабінет Міністрів України затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в Україні на 2013 рік з обсягом імпорту 27,3 млрд куб. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151