Міністр освіти і науки Дмитро Табачник запевняє, що ЗНО пройшло ідеально. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у ході брифінгу.

«Навіть за оцінками громадських організацій ЗНО пройшло ідеально. Для проходження тестування зареєструвалося 322 тис. осіб, із яких чверть - випускники минулих років, які захотіли поліпшити свої результати», - акцентував міністр.

Табачник зазначив, що цього року у пріоритетах абітурієнтів спостерігалася «дегуманітаризація» і «математизація». «Вперше за всі роки тестування на другому місці опинилася математика. Вона потіснила гуманітарні науки. 61% абітурієнтів захотіли здавати саме цей предмет. На третьому місці історія», - підкреслив він.

Також він нагадав, що сьогодні закінчується додаткова сесія предметом «Світова література». «Цього року нам вдалося поліпшити організаційне і технічне забезпечення ЗНО. За допомогою МВС три чверті пунктів тестування були обладнані технікою, яка виключає можливість використання підслуховуючих пристроїв. І нічого спільного з обшуками це не мало», - заявив профільний міністр.

На сьогоднішній день 6 абітурієнтів отримали по 200 балів із трьох предметів, 48 - з двох, і 683 - з одного.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2013 році збільшилося державне замовлення на підготовку бакалаврів за напрямами ІТ і сільське господарство, але зменшилося на гуманітарні та суспільні науки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419